winkelhaak in jeans repareren stap 1

Jeans met slijtageplekken zie je nog steeds in het modebeeld. Heb je nu echt een flinke winkelhaak in je broek, dan hoef je dit niet weg te moffelen, maar kun je dit juist benadrukken.

Wil je dit niet benadrukken maar het gat juist netjes verstellen, kijk dan hier.

stap 2

Knip strook stof

Knip een strook stof ruim groter dan het oppervlak van de winkelhaak

stap 3

keer broek binnenstebuiten

Strijk het gedeelte wat gerepareerd moet worden glad en aaneensluitend.

stap 4

leg strook stof op winkelhaak

Leg de strook stof met de goede kant op de winkelhaak. Zorg ervoor dat de pijp van de broek goed vlak blijf liggen. Pas op dat er geen plooien in komen. Zet zoveel mogelijk vast met spelden.

stap 5

Plaats nu op de goede kant ook weer zoveel mogelijk spelden. Hou je hand aan de binnenkant van de pijp: let op dat de stof zo strak mogelijk blijft liggen.

stap 6

keer weer binnenstebuiten

Keer de broek weer binnenstebuiten en haal de spelden er aan deze kant weer uit.

stap 7

zigzagsteek

Nu ligt het klaar om met een zigzagsteek gestikt te worden

stap 8

Zigzaggen

Haal het onderste gedeelte van de naaimachine weg. Want anders kan je niet goed met de smalle broekspijp bij de naald komen. Wring voorzichtig de pijp onder de naald. Blijf opletten dat je stof vlak houdt en er zich geen plooien vormen. Zigzag op de rafelranden.

stap 9

Bij een hoek aangekomen zorg je dat de naald diep in de stof steekt. Vervolgens plaats je de voet omhoog. Voorzichtig draai en wring je nu de stof naar de juiste richting. Blijf opletten dat de stof nog steeds vlak blijf liggen. Voel ook met je handen aan de binnenkant van de pijp of je niet per ongeluk een ander stuk stof meenaait.

stap 10

Nu vul je ook de binnenkant met de zigzagsteek.

stap 11

Klaar. Spaart weer geld uit voor een nieuwe broek. En het mooie is: deze reparatie mag zichtbaar zijn, want dat is toevallig helemaal up-to-date!.

Kijk ook eens bij Zelfmaakideeën

Goedkope en leuke ideeën om zelf versieringen, cadeautjes of cadeauverpakkingen te maken