draagbare tas van karton
 
Dharma logo Dharma-logo Dharma-logodwarsfluitdoosdwarsfluitdoos van kartondwarsfluitdoosdwarsfluitdoosronde doosronde doosronde doosronde doosronde doosronde doosvreemde vormdoos met klepdoos met kleptekenmaptekenmaptekenmaptekenmaptekenmapdikke mapdikke mapversieren doosje

draagbare tas van karton

Blauw kastje annex tas

Deze heb ik gemaakt om mee te nemen naar een naaicursus: een tas die zowel draagbaar moest zijn als ook als kastje moest fungeren. Bovenin ruimte voor schaar, onderin ruimte voor naaigerei.

kastje Dharma logo

Lost-kast: achthoekige zwart-witte kast

Materiaal: dik karton (3 mm).
Niet praktisch (want met taartvormige vakjes), maar dit was ook gemaakt als sinterklaassurprise voor een Lost-fan. De vorm heb ik gebaseerd op het jaren zeventigachtige Dharma logo uit de serie Lost. De 'kastdeur' is bevestigd met klittenband. Bovendien steunt het deurtje (het frame) op drie punten bovenaan op drie repen zwart geschilderd karton, die aan de binnenkant zijn geplakt en die er wat uitsteken.

dwarsfluitdoos

Langwerpige doos

Deze is wat gehavigd, want al jaren in gebruik. Gemaakt om zowel een blokfluit als een dwarsfluit thuis op te bergen. Deze doos bestaat dus uit twee gedeelten:
Bovenste deel was blokfluitdoos, nu inmiddels niet meer. Wordt nu gebruikt om het schoonmaakdoekje voor de dwarsfluit in te leggen.
Onderste deel: dwarsfluitdoos. De binnenkant van de doos is gevormd met schuimrubber, zodat de dwarsfluit er maar op één manier in kan liggen.

ronde doos

Ronde oranje doos

De oranje doos gebruik ik als sieradendoos. Gebruikte stof: oude jas.

ronde doos

Ronde beige doos

Gebruikt als verrassingsdoos om een kinderfeestje mee op te leuken: het presenteren van snoep, opdrachtkaartjes, lootjes, medailles of andere spelelementen ziet er dan net wat specialer uit.

doos maken

Okergeel met bruin met zwarte doos

Deze doos laat ik zien, omdat die helemaal is gemaakt van restmateriaal:
Resten bordkarton: Na het snijden van karton hou je soms resten over. In dit geval vond ik de ongebruikelijke vorm wel aardig om een nieuwe doos van te maken.
Rest gordijnstof: Bij de ikea had ik iets te veel stof (katoen) voor gordijnen gekocht. Ik vond de bedrukking goed bij de vorm passen vanwege de cirkels en rechthoeken.
Accessoire: Een oude gordijnring.

doos met klep

Beige rode rechthoekige doos met klep

Een doos met klep kun je maken, wanneer je spullen wilt opbergen, die je niet vaak gebruikt. (Anders moet je steeds het deksel eraf halen, niet handig)
In deze doos zitten bijvoorbeeld cd's met computerprogramma's die gedateerd zijn, maar die ik nog niet kwijt wil of die ik misschien maar 1x per jaar of nog minder gebruik.
De binnenzijde van de doos is bekleed met papier van een kalender. Kalenderpapier is vaak stevig en hiervoor goed te gebruiken. Het was een prachtige lemniscaatkalender met rijke kinderillustraties. Die heb ik hiervoor dus verknipt. Ik had deze kalender ook op zolder kunnen bewaren, maar dan zou ik er toch niet meer inkijken. Nu heb ik een gebruiksvoorwerp met een stukje herinnering

tekenmap

De zwart met witte tekenmap

Dit is een heel grote map (ca A1 formaat), waarvan de basisvorm gelijk is aan de portefeuille, waarvan hier een stap-voor-stap uitleg. Deze map is groter, heeft flappen aan de zijkant en bevesigingslinten. Tevens is dit een voorbeeld hoe het niet moet: De flappen heb ik bij het cacheren niet goed uitgewreven. Daardoor zitten er ongewenste plooien in. Ook had ik deze langer onder bezwaar moeten drogen. De flappen zijn nu kromgetrokken. Les: iets meer geduld levert een mooier resultaat.
Materiaal: oude gordijnstof en zwart papier.

tekenmap bekleed met stof

De rode tekenmap

De rode velour en het elastiek heb ik hiervoor speciaal gekocht op de lapjesmarkt in Utrecht. Het binnenwerk is van satijn: lastig om die stof goed geplakt te krijgen.

doos versieren

Overig

Een grote map met vakjes. Materiaal: stof van oude broek en veter.
Sigarenkistjes, beplakt met oude stadskaarten.