het aan elkaar lijmen van de bloemen tot één bloembol is lastig

Omdat je de bloemen heel moeilijk kunt aandrukken met een knijper of tangetje tijdens het drogen, moet je de delen in je handen houden en wachten tot de lijm droog is. Daarom heb ik voor het maken van de bloem een lijmpistool gebruikt (zie ook Zelfmaakideeën > pop-up kaart). Op deze manier hoef je de bloemen maar even aan te drukken en kun je verder bouwen.

bloembol maken stap 1

Benodigdheden.

bloembol maken stap 1

Neem circa

  • 10 bloemen van 8 bloemblaadjes,
  • 2 bloemen van 6 bloemblaadjes
  • 2 bloemen van 4 bloemblaadjes.

Het kan zijn dat je er meer of minder nodig hebt, afhankelijk van hoe je de bol vormgeeft. Als je bovenste hoeveelheid aanhoudt heb je denk ik wel voldoende.

Heb je geen staaf in een passende kleur? Scheur een reepje papier in de kleur van je bloem en plak en wikkel die rondom de staaf.

  • Smeer een gleuf van de bloem in met lijm en plak deze bovenaan op de staaf.
  • Pak de volgende bloem, kijk hoe je die tegen de reeds opgeplakte bloem gaat plakken, doe een paar druppeltjes lijm op de delen die elkaar raken en plak.

De kleinere bloemen gebruik je onderaan, of als opvulling in het geval er een ruimte is ontstaan waar geen 8-delige bloem tussen past.

Heb je de smaak te pakken?

Maak dan twee bloemen (twee staven) van dezelfde lengte, en een bloem (een staaf) die ongeveer een halve bol kleiner is. Dan heb je mooie eenheid bij elkaar.